Manager Finance

Word jij onze nieuwe Manager Finance?

Vacancy closed

Ede

fulltime

HBO/WO

Manager Finance

Koudijs Animal Nutrition is een leverancier van premixen, concentraten en diervoederspecialiteiten,. Wereldwijd ondersteunen we mengvoerbedrijven, integraties en dealers met onze diervoederproducten, kennis en ervaring en dragen hiermee bij aan de lokale ontwikkeling van de agrarische sector. Koudijs is reeds lange tijd succesvol actief in het Midden-Oosten en in Afrika en ambitieus groeiend in de Europese markt.

Koudijs is onderdeel van De Heus Animal Nutrition. De Heus, opgericht in 1911, is een internationaal opererende familie onderneming met als kernactiviteit de productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders. Ons ervaren team van ruim 10.000 medewerkers is wereldwijd actief in meer dan 75 landen. In 20 landen hebben wij eigen vestigingen en fabrieken. Koudijs, als exportorganisatie van De Heus, exporteert diervoederproducten naar meer dan 70 landen.

Wat wordt je rol als Manager Finance?

De Manager Finance is een commerciële, internationale rol waarin je onderdeel uitmaakt van het management team van Koudijs. Dit team laat zich het beste omschrijven als enthousiast, ondernemend en denkend in mogelijkheden. Dit vraagt om een finance professional met een commerciële mindset die tegelijkertijd risico’s kan onderkennen en mitigeren. Vanwege de groei van onze organisatie is er veel ruimte om te bouwen aan een professionele finance organisatie; enerzijds door het optimaliseren van systemen en anderzijds door het verder bouwen aan en ontwikkelen van het team.

De omgeving van Koudijs maakt dat er veel complexiteit is: In een aantal Afrikaanse landen hebben we lokaal een warehouse, een eigen verkoop- en financieel team. Deze complexiteit vertaalt zich onder andere naar wet- en regelgeving, debiteurenrisico’s, managen van valuta-effecten en aansturen van de financiële teams in het buitenland. In deze rol ben je onder meer verantwoordelijk voor de financiële administratie inclusief budgetteren, financiële verslaglegging, rapportages en controle op de kosten. Je analyseert financiële trends en ontwikkelingen en je vertaalt deze naar het financieel beleid voor Koudijs. Je stelt de jaarlijkse budgetten samen in overleg met het managementteam en de afdeling Group Control. Je voert reviews en analyses uit en maakt kansen en risico’s zichtbaar op financieel gebied. Je zorgt voor een zo goed mogelijke inrichting van de administratie en de administratieve processen en organiseert de interne controle maatregelen

De Manager Finance is als business partner van de Director Export en het managementteam van Koudijs een essentiële speler in het voeren van een verantwoord commercieel en financieel beleid. In deze rol rapporteer je hiërarchisch aan de Director Export van Koudijs en functioneel aan de CFO van De Heus Animal Nutrition. Daarnaast geef je leiding aan het finance team.

Wat vragen wij van jou als Manager Finance?

Je bent een ambitieuze en ondernemende Financial die zich herkent in de volgende eigenschappen: een vakinhoudelijk expert die beschikt over een academisch werk- en denkniveau (o.a. Dutch GAAP, ERP-systemen en AO/IC). Verder beschik je ook over goede communicatieve vaardigheden op diverse niveaus en met verschillende culturen, je denkt in oplossingen en je hebt een commerciële denkkracht. Daarnaast voldoe je aan onderstaande voorwaarden:

  • HBO / WO-opleiding in financiële richting; zoals: accountancy, bedrijfskunde, bedrijfseconomie of gerelateerde richting;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, opgedaan bij een multinational of bij een groot accountantskantoor met een bewezen trackrecord in Financial Control. Bij voorkeur ook in een commerciële Finance rol, waarbij je ervaring in het samenwerken met Sales hebt opgedaan;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
  • Leidinggevende ervaring.

Wat bieden wij jou als Manager Finance?

Je gaat werken in een uitdagende omgeving waar volop ruimte is jezelf te ontwikkelen. Wij bieden jou een dienstverband van 40 uur per week in een no-nonsense bedrijfscultuur met korte lijnen en snelle besluitvorming, waarbij deels thuiswerken reeds is ingeburgerd. Een omgeving waar volop ruimte is voor ondernemerschap en eigen initiatief. Je ontvangt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen op jaarbasis en een mobiliteitsbudget. Er is binnen onze organisatie ruime aandacht voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling.  

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Wim Bolder (Director Export Koudijs Animal Nutrition) 06-51603628 of Wim van Soest (Group Director Controlling & Accounting) via 06-46817098.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Anita van Gaal, Regional HR Manager (agaal@deheus.com).

Wil jij ook werken in een internationale, resultaatgerichte, no nonsens omgeving en spreekt deze vacature je aan? Reageer dan via onderstaande sollicitatiebutton of stuur je CV met motivatiebrief naar recruitment@deheus.com.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.